Eğitimler

Eğitimler

Temel İlkyardım Eğitimi; Kanunen zorunludur ve eğitim süresi, 2 gün / 16 saattir. Bu zorunluluğun ayrıntıları ise; 18 Mart 2004 tarih ve 25406 sayılı resmi gazetede yayınlanan İlkyardım Yönetmeliğinin 16.maddesine göre; tüm kurum ve kuruluşlarda çalışma koluna göre istihdam edilmekte olan, işletme personelinin %5’i, Ağır ve Tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde ise %10 ‘u, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden, ilkyardım Sertifikası almış, ilkyardımcının bulundurulması zorunludur.

  • Uluslararası standartlar ve Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun İlkyardım Eğitimi kurslarımız 15 yaşını dolduran, okuma-yazma bilen herkese açıktır.
  • Kurs günleri ve saatleri kursu talep eden kişi ya da kurumun talebine göre esnek olarak düzenlenebilir.
  • Eğitimler, Sağlık Bakanlığınca onaylı, eğitimci sertifikasına sahip, deneyimli eğitimciler tarafından verilmektedir.
  • Eğitimin içeriği uluslararası standartlarda ve kriterlere göre belirlenmiş olup, Sağlık Bakanlığıca onaylanmış, İlk yardım Yönetmeliğinde yer alan içeriğe uygundur.
  • Eğitim sonrası yapılan teorik ve pratik sınav sonrası, katılımcılara Sağlık Bakanlığı Onaylı ve üç yıl geçerli olmak üzere ‘İlkyardımcı Sertifikası ve Kimlik Kartı’ verilmektedir.
  • Bireysel katılımlı eğitimler 10 kişiden az gruplar için olup, Eğitim Merkezimizde yapılmaktadır.
  • İşletmelere yönelik olan eğitimlerimiz işletmenin isteği doğrultusunda, işletmenin kendi eğitim salonunda veya eğitim merkezimizde verilmektedir.

İlkyardım Güncelleme Eğitimi​;
  TC Sağlık Bakanlığı Onaylı Temel ilk yardım sertifikalarının 3 yılda bir güncellenmesi gerekmektedir. ilkyardım Güncelleme Eğitimi; ilk yardımcıların bilgilerinin yenilendiği bir ilkyardım eğitimidir. ilkyardım eğitimi sonunda yapılan sınav sadece seviye belirler, geçme notu yoktur. İlk yardımcı kimliği ve ilkyardım eğitim sertifikaları yenilenerek; İl Sağlık Müdürlüğünün onayından geçtikten sonra yeni ilkyardım sertifikası ve ilkyardımcı kartları tekrar 3 yıllık süreli geçerlilik kazanır.

Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) Kullanım Eğitimi;
27 Ağustos 2020 tarih 31226 sayı ile Resmi gazetede yayınlanan İlkyardım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik MADDE 11;
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce OED eğitimi almamış olan ilkyardımcılar veya ilkyardım eğitmenleri bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde, OED tanıtımı, kullanıldığı durumlar ve OED uygulaması konularını içeren, 2 saat süreli OED eğitimi aldıkları takdirde, OED kullanımı ve eğitim yetkileri mevcut belgelerine işlenir. Eğitim sonunda katılımcıların başarılı sayılmaları için, pratik sınavda 100 tam puan almış olmaları gerekir.

Özel İlkyardım Eğitimi; Çözüm ortağı olduğumuz kurumların ihtiyaç duyduğu kendi kurumsal şartlarına özel ilkyardım eğitimleridir. Çözüm ortağı olduğumuz kurumlarla beraber ilkyardım eğitimi içeriği, ilkyardım eğitiminin verileceği günler ve süreler gereklilikler belirlenerek oluşturulur.

İzmir İlkyardım Kursu

Uzun yıllardır eğitim hizmetleri sunan bir kurum olarak alınması gereken en önemli eğitimlerden birisinin İlkyardım Eğitimi olduğunu biliyoruz ve bu bilinci oluşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bilinmelidir ki vakit kaybetmeden ve doğru biçimde uygulanan ilk yardım hayat kurtardığı gibi kalıcı sakatlıkları da önlemektedir.

Bu sebeple Sarızeybek İzmir İlk Yardım Kursu olarak verdiğimiz eğitimlerimizin kalitesini, yoğunluğunu ve öğrenim kolaylığını her geçen dönemde daha üst seviyeye çıkarıyoruz. Sunduğumuz İlk Yardım Eğitimi hizmetlerimiz uluslararası standartlarda olup, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen tüm şartlarla birebir örtüşmektedir.

Ayrıca Katılımcı Sayısı / Başarı Oranı Grafiği en yüksek İlkyardım Kursu olarak vermiş olduğumuz tüm eğitimlerde, katılımcılarımıza yüksek başarı oranları sağlıyoruz. Özellikle insan hayatının söz konusu olduğu en önemli, en temel eğitim olan ilkyardım eğitimlerinde de İzmir de Merkezi Sınav Sisteminde katılımcı sayısına göre en yüksek başarı oranını yakalayan ve bu başarısını sosyal sorumluluk bilinci ile birleştirebilen kurumlardan birisiyiz.

İzmir de Sarızeybek İlk Yardım Eğitim Kursu olarak;

  • Temel İlk Yardım Eğitimi,
  • İlk Yardım Güncelleme Eğitimi,
  • İlk Yardım Eğitici Eğitimi,
  • Standart İlk Yardım Eğitimi,
  • Özel İlk Yardım Eğitimi,

eğitimlerini ilk yardım eğitici eğitimi sertifikasına sahip uzman eğitmenlerimiz eşliğinde, yönetmeliğe uygun olarak, 20 yıla yakın eğitimci kimliğimiz ile çok yüksek başarı yüzdesi ile sertifikalı olarak vermekteyiz.

Detaylı bilgi: www.ilkYardimEgitimiizmir.com

 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan İlk Yardım Yönetmeliği’ne göre işyerlerinde her 20 kişiden birinin ilkyardımcı olması, tehlikeli işler kapsamında olan işyerlerinde ise her 10 kişiden bir kişinin ilk yardımcı olması gerekiyor.
İlk Yardım eğitiminin süresi 16 saat sürmektedir. Bu 16 saatlik program en az 2 gün sürecek şekilde planlanmaktadır.
Eğitimlerimiz; Sağlık Bakanlığınca onaylı, ilk yardım eğitici eğitimi sertifikasına sahip, deneyimli ilk yardım eğitmenleri tarafından verilmektedir.
İlkyardım Eğitimini SARIZEYBEK İlkyardım Eğitim Merkezi ’nden alabilirsiniz. Detaylı bilgi için (0232) 489 43 34 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
İlk Yardım sertifikası ve kimlik kartı 3 yıl geçerlidir. 3 yılın sonunda yeniden güncelleme eğitimi alınarak yenilenmesi gerekir.
İlk Yardım Güncelleme Eğitimi 8 saat (1 gün) içerisinde tamamlanır, eğitimde maksimum 21 katılımcı olabilir.
İlk Yardım Güncelleme Eğitimini SARIZEYBEK İlkyardım Eğitim Merkezi ’nden alabilirsiniz. Detaylı bilgi için (0232) 489 43 34 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
İlkyardım sertifikasının geçerlilik süresi dolduğunda en yakın ilkyardım eğitim merkezine giderek güncelleme (yenileme) eğitimi programına katılmalısınız. SARIZEYBEK İlkyardım Eğitim Merkezi’ni arayarak (0232) 489 43 34 ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Otomatik eksternal defibrilatör cihazı kullanma eğitimi, herhangi bir kişinin ani kalp durması veya kalp krizi geçirmesi durumunda profesyonel ekipler gelene kadar ilk müdahaleyi yapabilmesi için tasarlanmış elektro şok cihazlarının kullanılması için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak amacıyla verilen eğitimlerdir.
Sertifikalı ilk yardım eğitimi almış kişiler tarafından alınabilen bir eğitimdir. Otomatik eksternal defibrilatör cihazı ilk yardımcılar için özel olarak geliştirilmiş bir cihaz olup olay yerine sağlık görevlilerinin yardımı ulaşıncaya kadar kullanılmaktadır.
İlkyardımcılar veya ilkyardım eğitmenleri OED tanıtımı, kullanıldığı durumlar ve OED uygulaması konularını içeren, 2 saat süren bu eğitimi alırlar.
Eğitim sonunda katılımcıların başarılı sayılmaları için, pratik sınavda 100 tam puan almış olmaları gerekir. Başarılı olan katılımcıların OED kullanımı ve eğitim yetkileri mevcut belgelerine işlenir.
Eğitim sonunda yazılı sınavdan ve uygulama sınavından kalanlar bir sonraki sınava girerler.
Hayır. Bu uygulamalar tıbbi uygulamalar olup ilk yardım eğitim müfredatında da yer almamaktadır.
22 Mayıs 2002’de Sağlık Bakanlığı tarafından çıkartılan 24762 sayılı ve 18 Mart 2004 tarihinde üzerinde bazı değişiklikler yapılan 25406 sayılı İlk Yardım Yönetmeliği gereğince tüm kurum ve kuruluşlarda ilk yardım eğitimi almış personel bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. İşyerlerinde her 20 kişiden birinin ilkyardımcı olması, tehlikeli işler kapsamında olan işyerlerinde ise her 10 kişiden bir kişinin ilk yardımcı olması gerekiyor. Şunu da unutmamalıyız ilk yardımın önemini bilincinde olan herkes ilk yardım eğitimi almalıdır.
Bir kurumda İş sağlığı ve güvenliği kapsamında; Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı, Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcının bulundurulması zorunludur.

Örneğin bir kurumda 100 personel çalışıyorsa, 5 personel ilk yardım eğitimi almalıdır.

Ama bu kurum çok tehlikeli işler kapsamında bir kurum ise ilk yardım eğitimi alması gereken personel sayısı 10 olmalıdır.

E-Bülten

Sarızeybek Şirketler Grubu bültenlerine ücretsiz abone olabilirsiniz!